Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronaviruset: Informasjon og råd

Ferdsel i vindparkene

Det er tillatt med allmenn ferdsel i vindparkene. Ta gjerne turer til fots eller med sykkel på internveiene. Motorisert ferdsel er derimot ikke tillatt.

Motorisert ferdsel er ikke tillatt i henhold til vilkårene for konsesjon. 

Om vinteren er det viktig å ta noen forholdsregler, når det gjelder mulig is på turbinhus og vinger.

Nedfall av is

Ved noen værforhold kan det dannes is og istapper på turbinhusene. Disse kan falle ned. Vær derfor spesielt oppmerksom ved ferdsel nær disse. Hold derfor god avstand.

Iskast

Turbin-vingene er utstyrt med varme, for å redusere at det danner seg is på vingene. Dette kan likevel skje ved enkelte værforhold. Det er laget et diagram for hver vindpark, som viser faren for iskast. Diagrammene oppdateres fire ganger i døgnet, og viser sannsynligheten for iskast i intervaller på seks timer. Diagrammene baserer seg på meteorologiske data.

Se informasjon om iskast under hver vindpark, i lenken nedenfor. Variasjon i geografisk plassering, høyde over havet og nærhet til sjøen gjør at forholdene og sannsynligheten varierer for de fem vindparkene som eies av Fosen Vind.

Trykk her for informasjon om iskast i vindparkene

Trykk her for for bruksanvisning for smart-telefon  (PDF, 459 kB)

Roan vindpark driftes av TrønderEnergi. For varsel om iskast, gå til denne siden: Iskast - TrønderEnergi

Kontakt

Har du spørsmål om ferdsel i vindparkene? I denne lenken finner du personer du kan kontakte