Markering av Hva er viktig for deg?-dagen i Trøndelag

"Hva er viktig for deg?"-dagen markeres i over 50 land i verden, og ved nesten 200 bydeler/kommuner/sykehus i Norge. Det er Kommunenes sentralforbund (KS) og Folkehelseinstituttet som har ansvar for markeringen i Norge, og den har utspring i de kommunale læringsnettverkene som skal bidra til gode pasientforløp for eldre og kronisk syke.

På denne dagen skal alle ansatte i kommunehelsetjenesten og i spesialisthelsetjenesten oppfordres til å trene på å spørre alle sine brukere og pasienter om "Hva er viktig for deg?" – uavhengig av alder og kronisk sykdom.

I Trøndelag deltok følgende kommuner på markeringen*:Hva er viktig for deg2 - Klikk for stort bilde

Bjugn
Hitra
Inderøy
Malvik
Oppdal
Rindal
Skaun
Melhus
Steinkjer
Stjørdal
Verdal
Vikna

Slik ble "Hva er viktig for deg?"-dagen markert i Verdal kommune

Alle ansatte i hjemmetjenesten, bo og dagtilbudstjenesten og institusjonstjenesten i Verdal kommune fikk utdelt buttons og fikk i oppdrag å spørre minst en av sine pasienter «Hva er viktig for deg?» i løpet av dagen. Svarene som kom frem ble skrevet på fargerike snakkebobler og satt opp godt synlig for de ansatte. Det kom mange forskjellige svar, som man kan reflektere og samtale over. I lunsjpausene ble det avviklet Kahoot med spørsmål knyttet til «Hva er viktig for deg?» De som deltok på Kahoot synes det var både lærerikt, gøy og spennende.
For Verdal kommune var dette den første organiserte gjennomføringen av Hva er viktig for deg? – dagen. Neste år er vi på plass igjen og i mellomtiden tenker vi at «Hva er viktig for deg?» er et spørsmål vi må stille våre pasienter og pårørende hver dag året rundt, for å styrke motivasjon og mestring av egen situasjon.
Det er gitt tillatelse til publisering av bilder.

Forfatter: Gunhild Lersveen, USHT Trøndelag, Verdal kommune.

*Med forbehold om riktige opplysninger