Kompetansehevende tiltak for lindrende behandling og omsorg ved livets slutt

Barn og en eldre person holder hender. - Klikk for stort bilde

Fosen Helse IKS sammen med Utviklingssenteret og flere kommuner på Fosen har gjennomført et prosjekt innen lindrende behandling og omsorg ved livets slutt.

Nærbilde av Merike Pallas. - Klikk for stort bildeMerike Pallas, kreftkoordinator og prosjektlederProsjektet har vært ledet av Merike Pallas, som var kreftkoordinator tilknyttet Fosen Helse IKS. Hovedmålet med prosjektet var å øke kompetansen til helsepersonalet for å trygge den palliative pasienten i den terminale fasen. Prosjektet har gitt et kompetanseløft i lindrende behandling til 522 helsearbeidere på Fosen.

Prosjektet har resultert i et e-læringsprogram og en brosjyre med retningslinjer for lindring ved livets slutt. Link til mer informasjon om prosjektet, e-læring og retningslinjer finnes under.

Mer om prosjektet (utgått lenke)

E-læring

Lindring ved livets slutt - Retningslinjer

Merike Pallas og prosjektgruppa er i gang med et nytt prosjekt: "Pasienten i langvarig lindrende fase. E-læring i lindrende behandling for helsepersonell i primærhelsetjenesten". Dette prosjektet retter seg mer mot personer med kroniske sykdommer som har behov for langvarig lindring. Prosjektet er planlagt ferdig våren 2018.

Fosen Helse IKS sin logo. - Klikk for stort bilde

Den nye logoen til utviklingssenteret. - Klikk for stort bilde