Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Temasider

Slik kan du hjelpe

Også innbyggerne kan bidra, når kommunen skal ta imot flyktninger. Nedenfor ser du hvordan.

Har du husrom til flyktninger?

Innbyggere som kan tilby privat utleie til flyktninger, kan melde fra til kommunen. Se kontaktinformasjon nederst på siden.

Har du møbler og utstyr?

En del hus og leiligheter som kan leies ut til flyktninger er umøblert. Vi har derfor trolig behov for en del møbler og utstyr. Har du varer som er i god stand og du ønsker å gi bort? Det vil trolig være behov for blant annet hvitevarer og brunevarer som kjøleskap, vaske-/oppvaskmaskiner, komfyr og TV-apparat. Vi har trolig også behov for møbler, både spisebord, kjøkkenstoler, lenestoler og barnesenger. I tillegg har vi behov for sofaer og stuemøbler.

Har du møbler eller utstyr tilgjengelig, spesifiser hva dette er i en e-post til oss. Send e-post til postmottak@afjord.kommune.no. Hvis man ikke bruker e-post, kan man ringe sentralbordet på telefon 72 51 00 00.

NB: Vi presiserer at det ikke er sikkert at kommunen får bruk for varene man melder inn. Dette er ment som en oversikt vi kan benytte etter hvert som behov oppstår. Man forplikter seg heller ikke på noen måte.

Kan du bidra med personlig hjelp?

Vi har ennå ikke full oversikt over hvilke bidrag som trengs, med tanke på frivillig arbeid. Men vi vil blant annet behøve ledsagere til turer mellom Åfjord og Trondheim, når flyktninger har avtaler hos offentlige instanser. Det kan også være andre ting vi behøver frivillige til.

Ønsker du å bidra som frivillig, kontakt Åfjord Frivilligsentral. Man kan registrere seg via forsiden på afjord.frivilligsentral.no. Du kan legge inn kommentar om hvordan du kan bidra, etter at du har krysset av som frivillig. Man kan også ringe frivilligsentralen på telefon 906 83 556.

Ønsker du å bidra på andre måter?

Har du andre måter å hjelpe til på, som du tror kan være relevant for flyktningene? Send en e-post til postmottak@afjord.kommune.no. Bruker du ikke e-post, kan du ringe oss på telefon 72 51 00 00.

Takk for at du bidrar!