Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Temasider

Bosetting og bolig

Som følge av krigshandlingene i Ukraina har Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) anmodet Åfjord kommune om å ta imot inntil 45 flyktninger i 2022. Kommunen har tidligere takket ja til å ta imot 10 andre flyktninger, som kommer hit i tillegg. Vi vet ennå ikke når de fleste flyktningene vil ankomme Åfjord.

Har du husrom til flyktninger fra Ukraina?

Innbyggere som kan tilby privat utleie til ukrainske flyktninger, bes melde fra til kommunen. Les mer i denne lenken.

Oppdatert 7. april: Vi har avklart evt. utleie av private boliger sentralt med noen utleiere. Vi skal gi flere tilbakemeldinger i uke 16 (første uka etter påske), om vi leier dem vi har sett på.

Andre som har meldt inn at de kan leie ut blir kontaktet etter hvert. Grunnen til at vi ikke kan svare alle foreløpig, er at vi ennå ikke vet når og hvor mange flyktninger som kommer, selv om vi har sagt ja til 55 personer. Hvis dere ikke lenger kan leie ut det dere har meldt inn, så ønsker vi at dere gir kommunen beskjed. Send i så fall e-post til postmottak@afjord.kommune.no, eller ring telefon 72 51 00 00, hvis man ikke har e-post.

Takk for stort engasjement!