Kart over områder avsatt til boligbygging

Kartet nedenfor viser hvor det kan bygges boliger i kommunen. Områdene er regulert til boligformål i reguleringsplanene, kommunedelplanene og kommuneplanen.

KART: Her finner du kart over områder avsatt til bygging av boliger (PDF, 2 MB) (du kan zoome i kartet).

Det er politikerne som vedtar hva områdene i kommunen kan brukes til. Det skjer ved å tenke helhetlig. En del områder avsettes til boligbygging. Det er mulig å søke om dispensasjon fra arealplanen, hvis man ønsker å bygge i andre områder. I lenkene til høyre kan du lese mer om kommuneplan og arealplaner / reguleringsplaner.

Om kartet

Kartet ovenfor gir en grov oversikt over områder avsatt til boligbygging. For å se detaljer i de ulike planene, må du gå inn på kommunens kartløsning. Den finner du i lenken rett til venstre, eller til høyre på siden. I kartet kan du zoome inn på hvert aktuelle område. Velg deretter arealplaner.

Kommunedelplanene og kommuneplanen er overordnede planer. Der er avgrensningene grovere enn i de mindre reguleringsplanene. Det er derfor ikke alltid helt samsvar mellom områdene i kommuneplanene og reguleringsplanene. Det er også områder som er regulert til boligformål i kommuneplanene. Som senere er regulert til andre formål gjennom reguleringsplan-prosessen. Dette er ikke synlig i oversiktskartet. Kartet gir derfor kun en grov oversikt.

Kommuneplanene skal for øvrig revideres i løpet av kort tid.

Trude Iversen Hårstad
Fagleder Kart, oppmåling, plan- og byggesak