Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Et levende lokalsamfunn

Åfjord tilbyr et aktivt lokalmiljø og flott natur.

Bilde av en rekke mennesker som hopper samtidig på et svaberg. De er i silhuett foran solnedgangen. - Klikk for stort bildePå denne siden finner du en kort presentasjon av kommunen. I boksene ovenfor får du mer informasjon om ulike tilbud, hvis du er ny i Åfjord. Sjekk også ut hjemmesidene til Åfjord Utvikling, for allsidig informasjon.

Her kan du se video av Åfjord fra luften

På hjemmesidene til Åfjord Utvikling kan du lese mer om hva Åfjord har å by på

Kommunesenteret Årnes er kompakt og estetisk. Her finner man urbane kvaliteter og gode servicetilbud. På Årnes finnes flere kjøpesentre og allsidige butikker (bilde ned til høyre). I tillegg til spisesteder, torg, utesteder, hotell og ballbinge. Årnes er en møteplass for mange. Det har også fått den prestisjetunge "Vakre vegers pris". Denne hederen ble gitt på grunn av kommunesenterets estetiske utforming. Åfjordsbåten og roret er i så måte sentrale element.

Åfjord har et aktivt lag- og foreningsliv. Det inkluderer både friluftsliv og idrett, der blant annet Åfjordhallen er en populær møteplass. Kommunen har flotte muligheter for varierte naturopplevelser, med kort vei fra fjell til fjord. Det gir muligheter for både stor- og småviltjakt, fiske, skiturer, dykking og andre aktiviteter. I Åfjord finner du også Stordalselva og Norddalselva, som er to velkjente elver for laksefiske. I tillegg finner du Hosnasand på Stokkøya. Den 400 meter lange stranda omtales ofte som Trøndelags fineste, og er en populær badeplass.

Kommunen har et aktivt næringsliv, der flere bedrifter er godt kjente nasjonalt. Det gjelder for eksempel entreprenørbedriftene Johs. J. Syltern as, Stjern as og Tore Løkke as. En rekke andre firma bidrar også til å skape et aktivt lokalmiljø. Det samme gjelder for landbruket og havbruket, som gir markante verdier til kommunen. Åfjord Utvikling er en viktig aktør, med tanke på utvikling av næringsliv og lokalmiljø.

Kommunen har to offentlige skoler og tre offentlige barnehager. I tillegg har den en privat barnehage.

Åfjord kommune har 3.340 innbyggere (01.01.2019). Både utvikling og folketall viser at kommunen er i vekst.

Vår kommuneblomst er bekkeblom.

Følgende personer har tatt bilder til disse hjemmesidene, i tillegg til ansatte i Åfjord kommune:

Ole Einar Butli Hårstad
Arne Hugdal
Knut Dreiås
Elise Maalø Reksen