Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Et levende lokalsamfunn

Åfjord tilbyr et aktivt lokalmiljø og flott natur.

Mennesker i silhuett - Klikk for stort bilde På denne siden finner du en kort presentasjon av kommunen. I boksene ovenfor får du mer informasjon om ulike tilbud, hvis du er ny i Åfjord.

Kommunesenteret Årnes har flere kjøpesentre og allsidige butikker (bilde ned til høyre). Her finner du flere spisesteder, torg, utesteder, hotell og ballbinge. Årnes er en kompakt og flott møteplass, og har fått den prestisjetunge "Vakre vegers pris". Denne hederen ble gitt på grunn av kommunesenterets estetiske utforming. Åfjordsbåten og roret er i så måte sentrale element.

Åfjord har et aktivt lag- og foreningsliv. Det inkluderer både friluftsliv og idrett, der blant annet Åfjordhallen er en populær møteplass. Kommunen har flotte muligheter for varierte naturopplevelser, med kort vei fra fjell til fjord. Det gir muligheter for både stor- og småviltjakt, fiske, skiturer, dykking og andre aktiviteter. I Åfjord finner du også Stordalselva og Norddalselva, som er to velkjente elver for laksefiske. Årnes by night - Klikk for stort bilde I tillegg finner du Hosnasand på Stokkøya. Den 400 meter lange stranda omtales ofte som Trøndelags fineste, og er en populær badeplass.

Kommunen har et aktivt næringsliv, der flere bedrifter er godt kjente nasjonalt. Det gjelder for eksempel entreprenørbedriftene Johs. J. Syltern as, Stjern as og Tore Løkke as. En rekke andre firma bidrar også til å skape et aktivt lokalmiljø. Det samme gjelder for landbruket og havbruket, som gir markante verdier til kommunen. Åfjord Utvikling er en viktig aktør, med tanke på utvikling av næringsliv og lokalmiljø.

Kommunen har to offentlige skoler og tre offentlige barnehager. I tillegg har den en privat barnehage.

Åfjord kommune har 3.248 innbyggere (1.1.2016). Både utvikling og folketall viser at kommunen er i vekst.

Følgende personer har tatt bilder til disse hjemmesidene, i tillegg til ansatte i Åfjord kommune:

Ole Einar Butli Hårstad
Arne Hugdal
Knut Dreiås
Elise Maalø Reksen

Fant du det du lette etter?
Login for redigering