Vi starter nye foreldregrupper

Er du forelder/foresatt og ønsker å utveksle erfaringer med andre? Vi tilbyr grupper med lav terskel for å delta.

Dette er et tilbud til dem med barn fra null til åtte år. Man må være bosatt i Åfjord. Gruppa vil møtes seks ganger, én gang i uka. Hvert møte varer 1,5 – 2 timer. Det første møtet blir mandag 5. mars klokken 17.30 - 19.30. Det skjer på Toppen møterom på helsesenteret. De andre møtene blir 12. og 19. mars, samt 9., 16. og 23. april.

Send påmelding til vår ICDP-koordinator Eva Berdal Nygård. Hun nås på e-post evab.nygaard@fosenskole.no ELLER via sms til telefon 997 92 243. Frist for påmelding er 1. mars 2018.

Om tilbudet

Kommunen har hatt en satsning på foreldregrupper fra høsten 2016. Vi har gjennomført foreldregrupper høst og vår. Veiledningen baseres på programmet ICDP. Da de to siste gruppene ble gjennomført, tilbød vi også barnepass. Det gjør vi også denne gangen.

På samlingene møtes foreldre i grupper på seks til ti personer. De utveksler erfaringer og reflekterer over egen omsorgspraksis. Målet er at den enkelte foresatte/forelder skal finne trygghet og bekreftelse på at de er gode foreldre. Det gjøres ved å bli bevisst på hva de gjør som er bra for barna.

Barnepass

Elever fra Åfjord videregående skole har tatt på seg å ha barnepass. Pålitelige ungdommer vil ta vare på barna. Vi vil også tilby kveldsmat for dem. Dermed er det bare er å ta kveldsstellet etter henting. Det vil være personer over 18 år til stede. Barnepass er gratis! Gi beskjed når du melder på om dere trenger barnepass. Det vil foregå i Maribo barnehage, avdeling Regnbuen.

Veilederne

De ansvarlige for samlingene er sertifiserte veiledere. Denne gruppa vil bli ledet av Mette Minsaas og Monica Aune.

Det er veldig fint dersom begge foreldre/foresatte til barnet kan delta. Barnepass kan kanskje bidra til at begge to får til å dra? Tilbudet har for øvrig en lav terskel for å delta. Vi diskuterer viktige tema, men det skjer i en uhøytidelig sosial setting. Har du lyst til å delta, men er i tvil, så håper vi at du likevel melder deg på. Tidligere deltakere har gitt svært gode tilbakemeldinger. En av dem kan du for øvrig lese om i denne lenken.

Velkommen til foreldregruppe!