Vi ønsker innspill fra ungdom

Skoleelever inviteres til å delta i en stor undersøkelse. Målet er å skape en bedre kommune for de unge.

Bildet viser en samling i Åfjordhallen, i forbindelse med kommunereformen. Ungdommer ved Åfjord videregående skole får informasjon om kommunereformen, samt gis anledning til å komme med innspill. Dagen er en av to temadager for lokale ungdommer. - Klikk for stort bilde Kommunen tilbyr snart Ungdata-undersøkelsen til lokale skoleelever. Den er en kartlegging som skal besvares av ungdomstrinn og elever ved Åfjord videregående skole.

Hensikten er å få mer kunnskap om hvordan det er å være tenåring i Åfjord. Vi ønsker å kartlegge ulike sider ved ungdoms livsstil og levekår. Målet er å få informasjon som kan benyttes for å bedre oppvekstmiljøet i kommunen. Følgende hovedtema inngår i undersøkelsen:

• Foreldre og venner
  • Skole og framtid
  • Fritid
  • Helse og trivsel
  • Tobakk og rusmidler
  • Risikoatferd og vold.

Undersøkelsen finner sted fra 24. til 28. april, samt fra 8. til 12. mai. Den vil finne sted i skoletiden, og er anonym. Det er ikke mulig å identifisere elever gjennom dataene. Deltakelse er frivillig. Men for at undersøkelsen skal ha noen verdi er det viktig at så mange som mulig deltar.

Prosjektet foregår i samarbeid med forskningsinstituttet NOVA ved Høgskolen i Oslo og Akershus. I tillegg til Kompetansesenter rus-region Midt Norge.

Dette vil være tredje gang Åfjord er med på denne undersøkelsen.

Bildetekst: Lokale ungdommer får informasjon om og gir innspill angående kommunereformen. Dette var en av to temadager i regi Ungt Entreprenørskap og Åfjord kommune.

Publisert av Kim Roger Asphaug. Sist endret 19.04.2017 09:35

Sissel Rånes Braseth