Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronaviruset: Informasjon og råd

Verdensdagen for psykisk helse: Inviterer til kaffe og en god prat

Psykisk helse og rus-tjenesten markerer Verdensdagen for psykisk helse. Det skjer tirsdag 12. oktober klokken 10.00-14.00, på Parken på Årnes og Coop Marked på Roan. Alle er velkomne innom.

Årets tema er "Livet under og etter en pandemi - følg opp!".

Mennesker som allerede sliter med psykisk helse, har blitt dårligere under pandemien. Hver tredje nordmann synes hverdagen er psykisk belastende på grunn av endringene som har fulgt med covid-19-utbruddet. Det viser en undersøkelse som er gjort av Opinion, på vegne av Norsk koronamonitor. Undersøkelsen viser også at én av fem under 30 år har det dårlig. 

VG skrev om at flere barn og unge sliter psykisk, og at både sykehus og barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) opplever en pågang som de aldri har opplevd før. 

Generelt har befolkningens psykiske helse blitt forverret med mer angst, depresjon, ensomhet og isolasjon. Mental Helse Hjelpetelefonen kan rapportere om et økende antall som sliter med selvmordstanker. 

Da må vi snakke om psykisk helse, og vi må satse på psykisk helse. Vi har alle et ansvar for at vi skal klare dette sammen.

Om du vil lese mer, kan du følge denne lenken: Livet under og etter en pandemi. Følg opp!