Koronaviruset: Informasjon og råd

Vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen settes på pause

Dette får ingen følger for vaksineringen av innbyggere generelt i Åfjord. Disse blir vaksinert med en annen type vaksine.

Folkehelseinstituttet opplyste torsdag 11. mars at Norge stopper bruken av koronavaksinen AstraZeneca inntil videre. Bakgrunnen er rapporter fra Danmark, om et dødsfall som følge av blodpropp, etter å ha fått denne vaksinen.

Folkehelseinstituttet opplyser at AstraZeneca-vaksinen er godt dokumentert, men at en likevel må undersøke om det kan være en sammenheng mellom vaksinen og blodpropp.

Se pressemeldingen fra FHI her

Følger for Åfjord
I tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger benytter Åfjord kommune AstraZeneca-vaksinen til helsepersonell. Dette er da stoppet fra og med torsdag 11. mars, i påvente av utredningen. De ansatte har blitt informert om dette.

Vaksinasjonen av innbyggere generelt vil fortsette som planlagt. De neste to ukene, uker 11 og 12, vil innbyggere i kull 1939-1940 få tilbud om vaksiner, samt noen fra årskull 1941. NB: Du vil kontaktes av kommunen når vaksinen er tilgjengelig for deg. Vi ber om at befolkningen ikke ringer legekontoret for å bestille vaksine. Vent på at du kontaktes, eller får mer informasjon. Dette vil vi gjøre via telefon til hver enkelt innbygger. Har du konkrete spørsmål om din egen helsetilstand, kan du kontakte fastlegen din.

Antallet vaksiner som Norge og Åfjord får tilgang til, avgjør når hver enkelt får tilbud om koronavaksine. Dette kan endre seg på kort varsel, og gi ventetid. Avvent derfor at kommunen tar kontakt, til det blir din tur for å få tilbudet om vaksine.

Her kan du lese spørsmål og svar om korona-vaksinasjon i Åfjord