Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronaviruset: Informasjon og råd

Tilbyr veiledning for smittevern i turistnæringen

NHO Reiseliv har laget en veileder for turistnæringen, innenfor dagens retningslinjer for smittevern. Bedrifter som ønsker det, kan også sende egen tiltaksplan til kommunen. Vi kan kvalitetssikre tiltakene til hver enkelt bedrift.

Hvordan kan reiseliv og servicebransjer best mulig håndtere koronakrisen? Et avgjørende punkt er håndtering av smittevernet. Jo mer samfunnet åpnes, jo viktigere blir det å planlegge smittevern så godt som mulig. NHO Reiseliv har laget en veileder, som er til god hjelp. 

Trykk her for å lese hele dokumentet

Vi oppfordrer aktører innen turistnæringene til å sette seg inn i veilederen, som ble oppdatert torsdag 30. april. Eksempler og råd fra den er listet opp nedenfor. Bruk veilederen som hjelp til å skrive ned egne tiltak, i en kort oversikt. Det kan gjøre det lettere å følge tiltakene internt.

NB: Kommunen tar gjerne imot lister med tiltak fra bedrifter innen turistnæringene. Da kan smittevernlegen vår gå gjennom dokumentet, og komme med eventuelle innspill. Det kan gi en ekstra trygghet for mange. Send i så fall oversikten til postmottak@afjord.kommune.no.

Rådene fra NHO

Følgende er hentet fra veilederen (oppsummering av tiltak):

  • Syke gjester og ansatte må holde seg hjemme
  • Unngå trengsel ved inngang, bardisk, toaletter etc, vurder tiltak for å organisere kø
  • Gjester må ikke stå tett samlet i lokalet, men hovedsakelig sitte ved bord 
  • Begrensning på 5-6 gjester ved hvert bord, men bedriften kan gjøre unntak for store familier/ grupper som bor sammen, eller ved å iverksette kompenserende tiltak i form av større avstand mellom gjestene, større avstand til neste bordoppsett etc. 
  • Innendørs skal det være minst 1 meter avstand mellom bord. Det samme gjelder utendørs. 
  • Kortbetaling og annen kontantløs betaling 
  • Unngå deling av menyer, serveringsbestikk, ketsjupflasker, vannmugger, saltbøsser og all annen mat og utstyr som er ment for deling 
  • Hyppig renhold av alle utsatte flater
  • Gjester oppfordres til god håndvask og sett ut antibac eller lignende ved inngang/ bardisk ved behov
  • Ansatte må kunne overholde 1 meter avstand til hverandre ved vedvarende arbeid på kjøkken etc. Det er greit å passere hverandre/ stå nærmere i korte tidsrom av gangen. 
  • God opplæring av alle ansatte
  • Ansatte bør jobbe i faste crew så langt det lar seg gjøre, for å unngå smitte mellom ansatte 
  • Det utpekes smittevernansvarlig for hvert skift

Mer informasjon om korona-situasjonen finnes på afjord.kommune.no/korona.