Temasider

Tilbyr ny vaksinedose fra slutten av august

Sykehjemsbeboere og eldre fra 75 år er anbefalt å ta en oppfriskningsdose mot covid-19.

Datoer for vaksinering står nedenfor. Vi kommer tilbake til klokkeslett og steder for oppmøte. Flere datoer vil komme etter hvert.

Vaksinering for personer fra 80 år:

• Åfjord sentrum: 25. og 26. august
  • Roan: 31. august

Vaksinering for personer fra 75 år:

• Åfjord sentrum: 1. og 8. september
  • Roan: 7. september

Nasjonal anbefaling

FHI anbefaler at samfunnets eldste og mest sårbare vaksinerer seg med en oppfriskningsdose. Det gjelder også dem som har gjennomgått covid-sykdom. Det bør være minimum 3 uker mellom gjennomgått koronasykdom og ny oppfriskningsdose, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons. Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose..

Anbefalingen er et resultat av at FHI nå ser økte innleggelsestall på sykehus blant personer som er 75 år og eldre, også hos dem som har fått 3 vaksinedoser.