Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Tilbyr gratis HPV-vaksine til unge kvinner

Første dose må tas innen utgangen av 2018. Vaksinen kan forhindre kreft i livmorhalsen.

Fra 1. november 2016 kunne kvinner født i 1991 og senere få gratis HPV-vaksine. Vaksinasjonen består av tre doser gitt i løpet av 6-12 måneder. De må derfor startes opp innen utgangen av desember 2018. Siste dose må tas innen 1. juli 2019.
 

Mot kreft

Infeksjon med humant papillomvirus (HPV) er svært vanlig blant personer som er seksuelt aktive. Kvinner som får vedvarende HPV-infeksjon kan på sikt utvikle livmorhalskreft.
 
Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft. 65-100 dør av sykdommen. HPV-vaksine kan gi beskyttelse også hos de som har debutert seksuelt. Derfor anbefales HPV-vaksine til alle unge kvinner som ikke tidligere er vaksinert.
 

Kontakt

De som er i målgruppen og ønsker vaksine (samt de som ønsker det utenfor gratis-programmet); ta kontakt med Åfjord helsestasjon. De nås på telefon 72 53 23 00 for timebestilling (spør etter helsestasjonen). Beliggenhet og mer informasjon om helsestasjonen finner du ved å trykke på denne lenken.
 
Du kan lese mer om HPV og vaksinen på hjemmesidene til Folkehelseinstituttet.
 
Fant du det du lette etter?