Koronaviruset: Informasjon og råd

Står du i manntallet?

For å kunne stemme må du stå innført i manntallet. Sjekk gjerne at navnet ditt er oppført i listene.

Manntallet er en oversikt over alle som har stemmerett i en kommune. Manntallet i Åfjord kommune er lagt ut til offentlig gjennomsyn på følgende steder, på stedenes åpningstider:

• E. Hopstads Enke
  • Brandsfjord Dagligvare
  • Joker Hongsand
  • Julie Næss-tunet
  • Åfjord rådhus
  • Åfjord folkebibliotek, Årnes
  • Joker Stoksund
  • Coop Marked Stokkøy

Listene blir liggende ute fra og med 13. juli til og med valgdagen 13. september.

Eventuell klage må være skriftlig

Dersom navnet ditt ikke står i manntallslisten, må du søke om innføring i manntall (eget søknadsskjema). Ved eventuelle andre feil i listene, kan du kreve at valgstyret retter opp feilen. Klagen skal være skriftlig, og den skal begrunnes.

Flyttet til annen kommune?

Har du flyttet til en annen kommune og melding om flytting ikke er mottatt hos folkeregisteret innen 30. juni 2021, står du fremdeles i manntallet i den kommunen du flyttet fra. Da kan du velge om du vil stemme på valgdagen i den kommunen du har flyttet fra, eller om du vil forhåndsstemme, som kan gjøres i hvilken som helst kommune i landet.

Valgstyrets postadresse: Valgstyret i Åfjord kommune, Postboks 54, 7169  ÅFJORD
Valgstyrets besøksadresse: Åfjord rådhus, Åmyra 5, 7170  ÅFJORD