Koronaviruset: Informasjon og råd

Skoleåpning: Alle klassetrinn i Åfjord vil åpne mandag 11. mai

Det vil gjøres praktiske tilpasninger ved hver skole. Foresatte får beskjed om hva som gjelder for sin elev.

Regjeringen opplyste torsdag 7. mai at alle skolene skal åpne helt. Det må skje i løpet av den påfølgende uka (uke 20). Åfjord kommune vil åpne for alle klassetrinn fra mandag. Hvordan dette gjøres, vil være litt ulikt mellom skolene, og også mellom klassetrinn. Det handler om praktiske tilpasninger. Foresatte vil få informasjon fra den enkelte enheten, om hvordan dette skal organiseres.

Vi gleder oss til å få alle elevene tilbake til skolene!

Veiledere

Her kan dere lese de nye veilederne for grunnskolen:

Veileder 1-7. klassetrinn

Veileder for ungdomsskolen

Barnehagene får samme åpningstid som før

Barnehagene fortsetter med åpningstid klokken 08.00-15.00 i uke 20. Dette endres til klokken 08.00-15.30 i uke 21 og 22.

Den reviderte veilederen for barnehage har ikke store nok endringer i gruppestørrelser, til at vi klarer å ha nok bemanning ved fulle dager. Vi ber om forståelse for dette. Vi minner om at vi fortsatt har heldagstilbud for utsatte barn, samt barn med foreldre i kritiske samfunnsfunksjoner.

Ta kontakt med styrer ved behov. Åpningstidene evalueres fortløpende. Vi følger med på endringer som kommer i nasjonale veiledere.

Her kan dere lese den nye veilederen for barnehage:

Ny veileder for barnehage

Pressemelding med nye tiltak, 7. mai

Les hele pressemeldingen fra regjeringen her, med alle nye tiltak i samfunnet

Mer informasjon

Oppdatert informasjon om korona-situasjonen finner du på afjord.kommune.no/korona (trykk på lenken).