Sendte live fra presentasjon om én Fosen-kommune

NIVI Analyse la frem sin utredning til politikerne. Her kan du se presentasjonen.

Torsdag 27. april samlet alle kommunestyrene og rådmenn på Fosen seg. Det skjedde i Bjugn, der NIVI Analyse presenterte utredningen sin om en felles regionkommune. Møtet ble sendt live over Internett.

Du kan se møtet via lenken https://www.youtube.com/watch?v=KgJfxLPv7i8&feature=youtu.be

5. april 2017 la statsråd Jan Tore Sanner fram stortingsproposisjonen om endringer i kommunestrukturen. Der anbefales på sikt en tredeling av Fosen. Bjugn og Ørland vil bli slått sammen med tvang. Åfjord og Roan vil samtidig bli én kommune, mens Osen gis mer tid til å velge geografisk veivalg. Indre Fosen er som kjent godt i gang med sin prosess allerede. Alternativet til disse løsningene er at Fosen-kommunene går sammen i større enheter. Enten langs kysten eller et helt samlet Fosen. Sistnevnte er utredet gjennom et eget prosjekt, bestilt av Fylkesmannen og kommunene. Utredningen er gjort av NIVI analyse.

20. april la NIVI Analyse frem rapporten sin. De anbefaler at et samlet Fosen vedtas allerede våren 2017, med virkning fra 2022.

Her kan du lese hele rapporten fra NIVI Analyse (PDF, 3 MB) (PDF, 3 MB)

Les mer om kommunereformen i denne lenken

Publisert av Kim Roger Asphaug. Sist endret 28.04.2017 15:59

Vibeke Stjern