Koronaviruset: Informasjon og råd

Reiseråd - unngå reiser til og fra områder med mye smitte

Vi anmoder sterkt om at besøk fra eller til kommuner med høyt smittetrykk bør unngås, så langt det er mulig.

Det er viktig at alle som har grunn til å foreta en reise, følger de nasjonale rådene. Regjeringen anbefaler at man unngår unødvendige reiser. Helseministeren har i tillegg sagt at om du er fra områder som har forsterkede tiltak nå, skal du ikke dra på besøk til familie i andre deler av landet.

Noen har gode grunner for å reise, og for dem ønsker vi å understreke følgende:

• Kommer du fra kommuner med høyt smittetrykk, må du følge reglene som gjelder i din bostedskommune, i tillegg til reglene som gjelder i kommunen du besøker. Du skal alltid følge de reglene som er strengest.

• Om du mottar besøk fra kommuner med høyt smittetrykk, hold dere mest mulig for dere selv og hold avstand til andre.

• Vi anbefaler at du unngår mest mulig kontakt med andre de siste dagene før reisen.

• Ha lav terskel for å teste deg, dersom du har den minste mistanke om at du kan være smittet.

• Hold deg mest mulig for deg selv/ sammen med din husstand de 5-7 første dagene etter du har kommet tilbake, eller har hatt besøk fra områder med høyt smittetrykk.