Koronaviruset: Informasjon og råd

Rådhus og servicekontor åpner for besøk tirsdag 2. juni

I tillegg blir det mer normal drift for skole og barnehage. Les hvilke endringer som gjelder.

Rådhuset på Årnes og servicekontoret i Roan åpnes igjen for besøkende. Det tas forholdsregler for smittevern. Alle besøkende på rådhuset må ved ankomst henvende seg i servicetorget. I Roan må man ringe på klokken i inngangspartiet, og vente på at man tas imot. Den som har avtale, vil bli hentet av saksbehandleren. Vi oppfordrer alle til å følge merking om avstand og venting.

Mer normal hverdag

Skoler og barnehager går i neste uke over til mer normal drift. Det er i tråd med nye føringer fra regjeringen. Vi er nå inne i en ny fase av pandemien, der smitten av Covid-19 er mer under kontroll. Regjeringen har valgt å belyse normaliseringen ved å referere til trafikklys. Grønn fase er normal drift, slik det var før koronaen. Vi har deretter vært i rød fase, fram til førstkommende tirsdag. Da vil vi gå over i gul fase. I gul drift skal vi fortsatt ha fokus på

• at man ikke møter i skole eller barnehage hvis man er syk
  • god hygiene og hyppig renhold
  • at man holder avstand, og begrenser hyppigheten av kontakt

Åpningstider

Veiledere for smittevern for oppvekst kommer i morgen, fredag. Da gis flere detaljer om hvordan ting skal gjennomføres. Men vi vet allerede nå følgende:

Barnehage
Åpningstider for barnehagene i Åfjord vil tirsdag 2. juni og onsdag 3. juni være klokken 08.00-15.30. Fra og med torsdag 4. juni er barnehagene tilbake til normal åpningstid. Hvis noen har behov for utvidet åpningstid tirsdag eller onsdag, på grunn at samfunnskritisk arbeid eller sårbare barn, bes de kontakte styrer før klokken 12.00 fredag 29. mai. Denne informasjonen er også sendt direkte til foresatte.

Hvert enkelt hjem må bringe matpakke ut uke 23. Mer informasjon kommer senere.

Skole/SFO
Alle skoler og SFO i kommunen har normal åpningstid fra og med tirsdag 2.april. Matpakke medbringes fra hvert enkelt hjem ut uke 23. Mer informasjon kommer.

Det vil komme mer detaljert informasjon til alle foresatte i morgen, fredag. Det vil skje etter at enhetene har gått gjennom smittevernveilederne.

Fortsatt besøk etter avtale på helseinstitusjoner

Hver enkelt helseinstitusjon har egne rutiner for besøk. Felles er at det alltid må gjøres avtale på forhånd. Slik blir det også fremover.

Mer informasjon om korona fås på temasidene våre. Trykk her for å komme til sidene.