Koronaviruset: Informasjon og råd

Råd for besøkende til Åfjord

Åfjord kommune har ingen restriksjoner for besøk. Men det er viktig at man planlegger reisen godt, med tanke på smittevern.

Åfjord kommune forholder seg til faglige råd om smittevern, og nasjonale råd og retningslinjer. I takt med at samfunnet åpnes ellers, oppfordres hver enkelt til å følge smittevernrådene som er gitt.

Vi har ingen restriksjoner på besøk til kommunen vår. Men det er viktig at man planlegger reisen, og tenker på følgende:

• Er du syk skal du holde deg hjemme.
  • Unngå kollektivtransport når det er mulig.
  • Ha få nærkontakter. Vær i størst mulig grad sammen med personer du er sammen med til vanlig, og er på reise med.
  • Skal du/reisefølget handle i butikk, unngå at flere personer handler. Det er bedre at dette gjøres av en person.
  • Turer til butikken bør gjøres når det er lite kunder, normalt seint eller tidlig på dagen.
  • Åfjord kommune anbefaler bruk av munnbind på offentlige steder, der man ikke kan holde 1 meter avstand.
  • Kommer du fra en kommune med strengere tiltak enn i Åfjord, følg regler og anbefalinger fra hjemkommunen.

Så lenge alle følger disse anbefalingene, vil vi redusere faren for å spre smitte. Takk for at du bidrar!