Koronaviruset: Informasjon og råd

Pressemelding: Positiv korona-test i Åfjord

Kommuneoverlegen i Åfjord kommune har tirsdag 29.09.20 fått bekreftet at en person i kommunen har testet positivt for koronaviruset Covid-19.

Vedkommende er på arbeidsreise, og har for tiden opphold i kommunen. Dette er den andre positive testen som er påvist i Åfjord kommune.

Personen er en mann, som er satt i isolasjon. Vedkommende har milde symptomer. Kommuneoverlege Niels Stagegaard sier at nødvendige tiltak er iverksatt.

- Det jobbes målrettet for å spore smittekilden. Vedkommende skal ikke ha vært i kontakt med andre enn eget reisefølge, som er kontaktet og følges opp, sier kommuneoverlege Niels Stagegaard.

Den første bekreftede smitten i kommunen ble påvist 17. mars 2020. Personen ble senere friskmeldt.

Smitte i annen kommune: Nærkontakter også i Åfjord

En person bosatt i en annen kommune, som nylig har fått påvist smitte av Covid-19 i den andre kommunen, har i helga oppholdt seg i Åfjord. Alle nærkontaktene til den smittede er kontaktet, og følges opp av kommunen. Tilfellet i den andre kommunen skal ikke ha sammenheng med personen som er på arbeidsreise, og som er nevnt ovenfor.

Mer informasjon

For mer informasjon, kontakt ordfører Vibeke Stjern på telefon 906 80 747 eller e-post vibeke.stjern@afjord.kommune.no. Det gis også oppdateringer på kommunens hjemmeside www.afjord.kommune.no.

NB (ikke del av pressemeldingen): Har du som innbygger spørsmål om korona? Vi åpner igjen den lokale korona-telefonen. Telefon 948 31 351 er åpen fra i morgen, onsdag 30.09.20, og er tilgjengelig på hverdager klokken 08.00-16.00.