Koronaviruset: Informasjon og råd

Oppfordrer til koronatest etter opphold i Bergens-området

Det samme gjelder ennå for reiser fra kommuner på Østlandet.

Bergen og kommunene rundt opplever utbrudd både av den engelske og sør-afrikanske varianten av koronaviruset. Søndag 7. februar ble det derfor innført forsterkede smitteverntiltak i de berørte kommunene. De forsterkede tiltakene gjelder fra 7. februar 2021 klokken 18.00 til og med 14. februar.

Du kan se hvilke kommuner i Bergens-området som er berørt på regjeringen.no

Se hvilke kommuner som er berørt i Østlands-området på regjeringen.no

Har du vært i en av disse kommunene de siste ti dagene, eller har hatt besøk derfra de siste ti dagene, anbefaler vi sterkt at du tar en koronatest. Dette gjelder både for Bergens-området og Østlandet (både ring 1 og ring 2). I tillegg må det tas en test 2 på dag 5-7 etter ankomst (hvis mulig). Personer som har ankommet fra disse kommunene, eller har hatt besøk av personer fra de samme stedene, bes også begrense sosiale kontakter til et minimum. Man må være hjemme til svar på testen foreligger.

Slik får man testet seg

Testing utføres ved Åfjord legekontor. Du må avtale tidspunkt for testing med legekontoret, på telefon 72 53 02 00. Ikke møt opp på legekontoret uten avtale. Man kan ringe mellom klokken 09.00 og 15.00. NB: Inngang for testing er på baksiden av bygget, på nedsiden av parkeringsplassen.

Svar på testen

Svaret får man etter en til to dager, ved å logge seg inn på helsenorge.no. Man får beskjed via SMS når testen er publisert på siden, og man kan sjekke svaret. Hvis man ikke benytter Internett, vil legekontoret gjøre avtale med hver enkelt, hvordan svaret skal gis.

Testen er gratis.

Åfjord kommune har ikke testing i helger.

Les mer om korona på informasjonssidene våre