Koronaviruset: Informasjon og råd

Oppdatert 3. februar: Åpner for skjenking av alkohol til midnatt

Skjenketiden i Åfjord utvides med to timer. Men spisestedene kan ikke slippe inn nye gjester etter klokken 22.00.

Kommuneoverlegen har tidligere anbefalt at det lokalt kan skjenkes alkohol til klokken 22.00. Dette ble gjeldende fra 22. januar. Skjenkingen kan kun skje i forbindelse med servering av mat.

Fra onsdag 3. februar gjelder nye lokale regler. Det kan skjenkes alkohol til midnatt. Men spisestedene kan ikke slippe inn nye gjester etter klokken 22.00.

Friere praksis

Stortinget har tidligere stemt for at kommuner med lavt smittetrykk kan tillate servering av alkohol i forbindelse med matservering. Det ble vedtatt tross at regjeringen hadde innført nasjonal skjenkestopp. Kommunene står derfor friere til å bestemme praksisen selv.

Presiseringer om skjenkingen

Det er kun gjester som kjøper mat som kan serveres alkohol. Og kun når dette skjer ved bordservering. Mat er hovedsakelig måltid fra kjøkken. Gjesten kan serveres et glass alkoholholdig drikke før eller etter maten, så lenge man gjør en fornuftig vurdering av om serveringen skjer "i forbindelse med matserveringen". Gjester kan oppholde seg lenger på skjenkestedet, selv etter bespisning, men da kan det kun serveres alkoholfrie og alkoholsvake alternativer.