Ønsker du å slutte å røyke eller snuse?

Les hvilke tilbud som kan hjelpe til i Åfjord. I hele oktober går også kampanjen Stopptober. Bli gjerne med sammen med mange andre i hele Norge.

Bilde av en pin som oppfordrer til røykeslutt. - Klikk for stort bilde

Stopptober er satt i gang av helsedirektoratet. Målet er å motivere til at flere vil slutte med røyk og snus. Klarer man seg gjennom 28 dager uten røyk, øker sjansen for å slutte med fem ganger. Stopptober skal inspirere til å slutte i fellesskap. Og at omgivelsene skal støtte dem som ønsker å slutte. Det skal skje med små skritt, med en dag av gangen.

For å hjelpe deltakerne gjennom de 28 første dagene, har Helsedirektoratet utviklet en såkalt chatbot i Facebook Messenger. En chatbot er et dataprogram som «snakker» med brukerne. Slutta-boten skal motivere brukerne og gjøre hjelpetilbudene bedre kjent.

Tilbud

Dette kan være aktuelle tilbud for deg i Åfjord kommune:

• Last ned Slutta-appen

• Sjekk ut www.slutta.no

• Se på Facebook-siden Slutta – Din røykeslutt

• Ta kontakt med Friskliv Åfjord for personlig veiledning i din slutteprosess. Telefon til oss er 977 71 071.

• Bestill en legetime og få veiledning til røykeslutt. Samt informasjon om legemidler som kan hjelpe deg

Andre lenker

Hva skjer i kroppen når du slutter å røyke? Det kan du se på https://roykesluttgevinster.no

Se hvor mye penger du sparer på å slutte i denne lenken (trykk på den blå teksten).

Ta testen for hvor avhengig du er i denne lenken (trykk på den blå teksten).

Les mer om slutta-appen, chatbot og få mer veiledning. Samt les hvordan du kan støtte en som slutter: www.helsenorge.no