Koronaviruset: Informasjon og råd

Nye nasjonale anbefalinger og regler - oppdatert med lokal informasjon

De nye korona-tiltakene og anbefalingene gjelder fra torsdag 25. mars, og til senest 12. april. NB: Dette er i ettertid utvidet til 14. april.

Her er de nye nasjonale tiltakene og anbefalingene (regjeringen.no):

Nasjonale tiltak fra 25. mars 2021

For oppdatert informasjon om sosiale sammenkomster: Trykk her for oppdatert artikkel

Åfjord kommune vil påpeke og minne om følgende:

• De nye muterte Covid-variantene smitter ofte lett, og gir mer alvorlig sykdom. Selv om vi ikke har smitte i Åfjord per i dag, er det viktig med fortsatt fokus på smittevern, for å forhindre fremtidig smitte. Vi må derfor alle bidra i dugnaden. Takk til hver enkelt, for innsatsen som legges ned.

• Åfjord kommune forholder seg til de nasjonale rådene og reglene. Hver enkelt innbygger og bedrift har et ansvar for å tolke disse på en ansvarlig måte. På grunn av smittesituasjonen lokalt, ser kommunen ingen grunn til å innføre strengere retningslinjer enn de nasjonale. Men dette kan endre seg på kort varsel. Vi oppfordrer til at man sjekker hjemmesiden vår jevnlig, for oppdateringer. Vi legger blant annet også ut informasjon på Facebook-siden vår. Lik og følg oss på Facebook, hvis du har konto der.

• Ha få kontakter og de samme over tid. Du bør begrense den sosiale kontakten mest mulig. Det anbefales maksimalt 2 gjester på besøk.

• Husk munnbind på offentlige steder, der man ikke klarer å overholde 2 meter avstand til andre. Dette gjelder både butikker, offentlig transport og på de fleste offentlige kontorer. Anbefalingen gjelder ikke for barn under 12 år, eller personer som ikke kan bruke munnbind av helsemessige årsaker.

• Planlegg turen på butikken. Kan man handle tidlig eller seint, i stedet for rett etter arbeidstid, kan det bidra til mindre trengsel i butikkene. Kan man også handle alene fra husstanden, er det bedre enn hvis flere besøker butikken samtidig.

• Rådhuset på Åmyra og servicekontoret på Roan holder åpent for besøkende. Vurder om henvendelsen kan gjøres over telefon. Behøver man å møte opp fysisk, gjør avtale på forhånd. Vi ber alle besøkende om å benytte munnbind. Begrens besøket til en person, hvis det er mulig.

• Besøkende til biblioteket bør også bruke munnbind. Det samme gjelder når man henter/bringer i barnehage, SFO og skole. NB: Vi opplyste tidligere at det skal benyttes munnbind ved besøk på helsestasjonen. Vi vil derimot komme tilbake til eventuell bruk av munnbind på familiesenteret/helsestasjonen.

Oppdatert informasjon om korona-situasjonen finner du på korona-sidene våre.