Nye krafttak for å holde viruset under kontroll i Åfjord

Oppfordrer alle innbyggere, virksomheter til fortsatt å følge nasjonale og lokale anbefalinger og regler.

Unngå å ha gjester i eget hjem. (Gjelder også for beboere i omsorgsboliger både ved Åfjord Helsesenter og i Roan)

Nasjonale anbefalinger til alle kommuner om ikke å motta privat besøk i eget hjem i 14 dager fra 04.01.21

Unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner eller til en fast husstand.

Formål med tiltakene:

• er å bryte en eventuell ny smittebølge.
  • for å kunne gjennomføre vaksinering som planlagt

.

Innfører flere nasjonale og lokale smitteverntiltak til 18.01.21

03.01.2021: For å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte, iverksettes det forsterkede nasjonale smitteverntiltak i foreløpig to uker fra 4. januar.

• Sosial kontakt
  • Private sammenkomster og arrangement
  • Reiser
  • Arbeidsplasser
  • Butikker
  • Idrett
  • Skjenkestopp ved uteliv og serveringssteder
  • Utdanning, skoler se også lokale føringer

Registrering av innreise til Norge

02.01.2021: For bedre smittekontroll skal alle som reiser til Norge registrere seg før de krysser grensen. Dette gjelder også norske statsborgere.

Innfører testplikt for reisende til Norge

31.12.2020: Regjeringen innfører plikt til å teste seg for covid-19 for innreisende til Norge fra 2. januar 2021. Testen skal gjøres så snart som mulig og senest ett døgn etter ankomst.

Nye karanteneregler

Obligatorisk testing innføres i tillegg til eksisterende tiltak som:

• krav om covid-19-test tatt <72 timer før innreise
  • krav om utfylt registreringsskjema ved ankomst til Norge
  • karantenekrav i 10 døgn

Les info

Klikk for stort bilde

For innreisende fra Storbritannia gjelder fortsatt kravene gitt i covid-19-forskriften § 4b