Temasider

Nye datoer for 4. vaksinedose er klare (oppdatert)

Kommunen tilbyr 4. vaksinedose for alle personer over 65 år. Andre personer som ikke er fullvaksinerte (ikke har fått dose 2 og 3) er også velkommen.

Oppdatert 02.09.22:

Åfjord kommune inviterer på nytt til covid-vaksinering. Dette gjelder dem som tilbys dose 4, som er personer som er født i 1957 og tidligere (over 65 år), samt personer 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp av covid-19.

Oppmøte i Åfjord sentrum er på Bakeriet på Åmyra. På Roan er oppmøte på 2. etasje på Julie Næss-tunet. Man trenger ikke å avtale time på forhånd, det er bare å møte opp.

Datoer for vaksinering:

• Roan/Julie Næss-tunet: 31. august og 7. september klokken 09.00-14.00

• Åfjord sentrum/Bakeriet: 1. + 8. + 22. september klokken 09.00-14.30

Andre personer, som ennå ikke er fullvaksinerte (er anbefalt, men ikke har tatt dose 2 eller 3 ennå), er også velkommen til å få satt vaksine disse dagene.

Det vil også bli mulighet for vaksinering på noen flere datoer i høst. Dette vil vi publisere i god tid på forhånd.

Nasjonal anbefaling

Gjennomgått omikron-infeksjon ser ut til å gi en lavere grad av immunitet, sammenlignet med tidligere varianter. Anbefalingen om ny oppfriskningsdose for de nevnte målgruppene gjelder derfor uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon. Det bør være minimum 3 uker mellom gjennomgått koronasykdom og ny oppfriskningsdose, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons. Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.

FHI anbefaler en 4. dose til personer over 65 år, samt sykehjemsbeboere og mottakere av hjemmesykepleie. Likedan anbefaler de 4. dose til personer i aldersgruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp av covid-19.

FHI vil vurdere behov for ny oppfriskningsdose til øvrige deler av befolkningen, altså for de under 65 uten underliggende risikotilstander, på et senere tidspunkt. Dette kommer an på den videre smitteutviklingen i landet.