Nå blir det opptak hvert halvår til barnehagene

Fristene for å søke er 15. april og 1. november.

Åfjord kommune har hatt ett hovedopptak i året, med søknadsfrist 15. april. Utover det har mange fått tildelt plass gjennom løpende opptak. De siste årene har kommunen hatt en gledelig økning i antall barn i barnehagealder. Det har samtidig gitt utfordringer med å kunne tilby barnehageplass på kort varsel, utenom hovedopptaket. For å skape mer forutsigbarhet innføres nå opptak hvert halvår. Søkere kan ikke regne med å få barnehageplass utenom opptakene.

For søknadsfrist 15. april tilbys barnehageplasser fra tidligst 1. august. For søknadsfrist 1. november tilbys barnehageplasser fra tidligst 1. januar. Hvis noen for eksempel søker før 15. april og ønsker plass fra 1. januar, vil søknaden behandles i opptaket 1. november.

Svar på søknadene sendes ut innen 15. mai og 1. desember.

Mer forutsigbarhet

Fordelene med to opptak i året er flere. Noen av dem er:

• Det blir mer forutsigbarhet i barnegruppene. Vi unngår i større grad flytting av barn mellom avdelinger midt i året.

• Det blir lettere å arbeide godt med innkjøring og tilrettelegging for nye barn. Det blir enda enklere å skape gode relasjoner.

•  Det vil for mange søkere oppleves mer rettferdig, når søknadene behandles samtidig.

•  Det blir lettere å planlegge barnehageåret. Ikke minst med tanke på bemanning.

•  Det blir mer stabilitet i personalgruppene i barnehagene.

Ordningen med to opptak i året er nedfelt i nye vedtekter for barnehagene. De ble vedtatt av kommunestyret 31. januar 2017.

Her er lenke til de nye vedtektene (PDF, 275 kB)

Søknadsskjema

Nedenfor finner du digitalt søknadsskjema. Skal du søke via skjemaet, kreves sikker innlogging med elektronisk ID.

Slik skaffer du deg elektronisk ID, hvis du ikke allerede har det.

Her kan du søke på / endre / si opp barnehageplass

Ved opptak prioriteres barna etter alder. Det vil si at de eldste barna får plass først.

Her kan du søke om redusert foreldrebetaling

Publisert av Kim Roger Asphaug. Sist endret 15.03.2017 15:04

Hilde Engen