Manntall til offentlig ettersyn

Sjekk om du har lov til å stemme ved valget.

valg - Klikk for stort bilde

Kommunene har ansvar for å føre manntall. Det er en oversikt over hvem som har stemmerett i et valg. Alle som er folkeregistrert som bosatt i kommunen per 30. juni 2017 skal stå i manntallet. Valgstyret kan føre inn velgere som har rett til å bli ført inn etter 30. juni, så lenge det er praktisk mulig.

Manntallet for valget til Stortinget er nå lagt ut til offentlig ettersyn. Du finner det i servicetorget på rådhuset.

Dersom du mener at du selv eller noen andre er uriktig innført, eller utelatt fra manntallet i kommunen, kan du kreve at valgstyret retter opp feilen. Send i så fall brev til Valgstyret, Rådhuset, Øvre Årnes 7, 7170 Åfjord.

Kravet skal være skriftlig og begrunnet. Det må mottas av valgstyret i god tid før valgdagen. Den er 11. september 2017.

Manntallet for Sametinget vil legges ut 20. juli. Også det i servicetorget på rådhuset. NB: Sametingets velgere i Åfjord kan bare forhåndsstemme. Les mer om reglene i lenken nedenfor. Manntallene til valget vil for øvrig legges ut fram til valgdagen.

Her kan du lese mer om regler for stemming

Servicetorget, rådhuset