Koronaviruset: Informasjon og råd

Legekontoret blir mer tilgjengelig på Internett

Nettstedet HelseNorge er godt nytt for både brukere og ansatte.

Åfjord Legekontor har fått på plass nye digitale løsninger, via nettsidene helsenorge.no. Det skal gi bedre kommunikasjon med innbyggerne, som kan se fram til bedre og enklere service.

Direkte dialog

Per i dag er det tidvis en del ventetid på telefonlinjene til legekontoret. I tillegg gjøres en del administrativt arbeid av de ansatte, for å behandle ulike henvendelser. Via HelseNorge kan innbyggeren derimot sende spørsmål og andre henvendelser som ikke haster, uten å sitte og vente i telefonen. Man logger inn med BankID, og får tilgang til fire valg. Å fornye resept, bestille legetime, starte e-konsultasjon eller kontakte legekontoret. Sistnevnte er henvendelser til resepsjonen, for praktiske spørsmål. For eksempel om betalinger, adkomst eller ferieavvikling. E-konsultasjon er for medisinske spørsmål, som går til fastlegen. Det er mulig å sende med vedlegg, som for eksempel bilder. Man skal få svar innen fem arbeidsdager.

Slipper å reise

Mange pasienter vil med denne løsningen slippe å oppsøke legekontoret. Det sparer reisetid og venting. Timebestillinger gjøres også rett i timeboka i journalsystemet. Det sparer legekontoret for tid til administrativ håndtering av bestilling og avbestillinger. Via HelseNorge har brukeren også oversikt over egen kjernejournal, egne vaksiner, pasientreiser, legemidler, frikort og annen kvalitetssikret informasjon om helse. Det gjør tjenesten veldig helhetlig.

HelseNorge er en nettside som leveres av ulike aktører i helsesektoren.

Tilbud for alle

Legekontoret får også nye betalingsløsninger for legetimer, via Vipps eller kredittkort via SMS. For brukere som er lite digitale, vil legekontoret være tilgjengelig som før. Det vil si at man får tilsendt faktura på papir, og at man kan ringe kontoret som vanlig. Vi oppfordrer samtidig alle som kan benytte HelseNorge, til å velge denne løsningen først.

Logg gjerne inn og sjekk ut løsningen på forhånd.

Les mer og logg inn på HelseNorge via siden til legekontoret