Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Koronaviruset: Informasjon og råd

Krisepakke til idrett, kultur og frivillighet - søk fra 14. april

En rekke arrangement innen idrett, kultur og frivillighet har blitt korona-avlyst. Nå blir det mulig å søke om kompensasjon.

14. april kan frivillige lag og organisasjoner søke om kompensasjon for korona-avlyste, utsatte eller stengte arrangement. Fordi det er kort søknadsfrist, er det lagt til rette for at søkerne kan bruke tiden fram mot 14. april på å forberede seg.

Dekker flere utgifter

Over hele Norge har en rekke arrangement innen idrett, kultur og frivillighet blitt utsatt, stengt eller avlyst. Krisepakken, en stor kompensasjonsordning på en milliard kroner, er ment å avhjelpe situasjonen.

Nå er mye klart for at aktører som faller inn under ordningen, kan søke om kompensasjon for bortfall av inntekter. Både fra billettsalg og deltakeravgifter, samt merutgifter som følge av at arrangementer må avlyses eller utsettes på grunn av koronaviruset.

Her finner man informasjon

Det åpnes for søknader 14. april. Men allerede nå ligger det mye god informasjon, veiledning og spørsmål og svar på nettsidene til Lotteri- og stiftelsestilsynet og Kulturrådet, som forvalter ordningene.

  • Lotteri- og stiftelsestilsynet har den delen som retter seg mot idrett og frivillighet (inkludert kulturfrivillighet).
     
  • Kulturrådet har den delen som retter seg mot kulturlivet.

Les mer om ordningene på www.lottstift.no og www.kulturradet.no.