Kom i form med Åfjord kommune

10. mai er "Verdens aktivitetsdag". Vi minner om tilbudene våre som bedrer den fysiske formen.

Fysisk aktivitet fremmer helse og gir overskudd. Litt lenger ned i artikkelen ser du hvordan vi i kommunen kan hjelpe til.

Allsidighet

Å være fysisk aktiv er et av våre beste virkemidler for å forebygge sykdom. All bevegelse er positiv, og alle kan være i en eller annen form for aktivitet. Å være aktiv trenger ikke bare å bety styrke-, intervalltrening eller fjelltur. Man kan også benytte hverdagslige aktiviteter. Som hus- og hagearbeid, trappegang, aktiv transport og rusleturer. Dette er vel så viktig for å øke aktiviteten og redusere stillesitting.

Helsedirektoratets anbefaling er 60 minutter med fysisk aktivitet hver dag for barn og unge. Og 30 minutter hver dag for voksne og eldre. Fysisk aktivitet utover dette gir ytterligere helsegevinster. Variert aktivitet med ulik intensitet er også å anbefale.

Så ta med familie, kjente eller kjære med på en eller annen form fysisk aktivitet. Og nyt at våren og varmen endelig har kommet. Ønsker du, eller kjenner du noen som ønsker hjelp eller motivasjon til å bli mer aktiv? I så fall har vi mange flotte tilbud som kan hjelpe. Som for eksempel:

Trimpoeng-appen

Trimpoeng er en app hvor du kan samle poeng ved å gå på tur i skog, mark og fjell. Og kanskje også treningssenter. For å begynne å samle poeng er det bare å laste ned appen og opprette en bruker på Åfjordtrimmen 2018. Da får du en orientering om hvordan du går fram videre, samt kart over alle turmålene. Gamle brukere kan søke opp ny konkurranse i nærheten. Der velger du Åfjordtrimmen 2018.

Friskliv Åfjord

Friskliv er et tilbud for å hjelpe deg med en livsstilsendring. For eksempel til få en mer aktiv livstil. Er dette et tilbud for deg eller noen du kjenner? Friskliv Åfjord kan kontaktes på telefon 977 71 071.

Gruppetilbud

Det er også en rekke flotte gruppetilbud i Åfjord kommune. Aktivitet i gruppe gir både helsegevinster og sosialt samvær. En oversikt over flere av gruppene har blitt sendt ut med posten til hele kommunen. Se etter en grønn folder i postkassen, med overskriften «Aktivitet – den beste medisinen».

Det finnes flere grupper og tiltak i kommunen for økt aktivitet. Flere av dem kan du lese mer om på kommunens hjemmeside. Vil du å lære mer om fysisk aktivitet og helsefordelene det gir, kan du lese mer på