Koronaviruset: Informasjon og råd

Kan man rydde strender under korona-pandemien?

Enkelte spør om aksjoner for å rydde strender er lov. Her er svaret.

På grunn av korona-situasjonen, er det ikke lov med organiserte strandryddeaksjoner. Alle større aksjoner er derfor avlyst. Det betyr ikke at enkeltpersoner og mindre grupper ikke kan rydde strender på eget initiativ. Man kan rydde avfall i naturen, og langs strendene, så lenge man følger råd om smittevern. Bruk hansker og vær forsiktig. Strandrydding kan være en fin aktivitet for mindre og mellomstore grupper. Fra 8. mai kan maksimalt 20 personer samles på en gang. Man må huske at minimum avstand er 1 meter.

Det er også positivt å fjerne avfall, i tillegg til at det bidrar til god folkehelse. Men det er altså svært viktig at man følger alle smittevernrådene. Hver enkelt har et ansvar for å oppdatere seg på gjeldende regler. Blant annet med tanke på antall personer sammen, og avstand til hverandre.

Husk å registrere ryddingen

Legg inn informasjon om ryddingen på www.ryddnorge.no. Da vet man hvor det er ryddet, og hvor det trengs rydding.

Hva gjør man med avfallet?

Fosen Renovasjon tar imot sekker fra strandrydding, samtidig som de henter vanlig avfall hos husholdningene. Sett sekken ved siden av dunken for restavfallet.

Sekker kan også settes ved siden av kontainere for hytterenovasjon. Det gjelder i hele kommunen.

Strandryddesekker fås på gjenvinningsstasjoner eller hos Fosen Renovasjon. Man får også sekker hos Coop Marked Roan og Matkroken Bessaker. Ta kontakt hvis man ønsker flere steder å hente sekker.

Informasjon finnes også på www.holdnorgerent.no. Her kan man bestille gratis sekker, hansker og infomateriell.

Kontakt

Har du spørsmål om strandrydding? Kontakt Arild Busch, miljøkoordinator i Åfjord kommune. Han nås på telefon 417 30 707 og e-post arild.busch@afjord.kommune.no.