Hjelp til med å holde Åfjord rent

Delta i kampanjen for å rydde i nærmiljøet.

Rundt omkring i kommunen er det mye rundballeplastikk som blant annet vinden tar med seg. Dette blir hengende i trær og ligger rundt omkring i kulturlandskapet og forsøpler. Kommunen ved landbruksavdelingen oppfordrer til at det ryddes i nærmiljøet vårt. Rydd langs veier og i kulturlandskapet. Slik blir det trivelig rundt oss utover våren. Landbruksplast og annet kan også gjøre skade på vilt, fugler og husdyr.
Det vil også i år bli gjennomført innsamling av landbruksplast. Enebakk Bioprodukter vil som før kjøre rundt og samle inn plasten i løpet av mai. Nærmere informasjon omkring innsamlingen kommer etter hvert.

Info fra Fosen Renovasjon

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet. Funnet av Gåsnebbhvalen utenfor norskekysten med over 30 plastposer i magen var en brutal påminnelse om hvor alvorlig det står til. Nå kan DERE bidra til å redusere problemet – bli med og rydd midtnorske strender for søppel!

I år som i fjor samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med og rydde strendene våre. Hvis dere rydder, så henter vi avfallet.

Vi oppfordrer alle skoler, barnehager, lag, foreninger og andre til å være med å rydde. Så skal vi gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

Hvordan rydde?
1. Registrer gjerne aksjonen på www.holdmidtnorgerent.no. Da får både du og vi en e-post om hva dere bør gjøre videre, og dere blir påmeldt i konkurransene.
2. Hent gratis sekker på en av våre gjenvinningsstasjoner og på rådhuset.
3. Kontakt oss for nærmere avtale om henting av avfallet på telefon 73 85 85 90 helst før dere skal rydde.
4. Rydd stranda!

Etterpå setter dere sekkene på avtalt sted der renovasjonsbilen kjører i vanlig rute eller ved egen avfallsbeholder og gir oss beskjed om at du er ferdig så henter vi det innen to uker på vanlig rute. Vi vil gjerne vite antall sekker. Større gjenstander og avfall som ikke får plass i sekkene må meldes inn spesielt. Farlig avfall som elektriske produkter, batterier, olje etc. kan heller ikke kastes i sekkene, og må meldes inn spesielt. Dere kan også selv levere avfallet gratis på våre gjenvinningsstasjoner og melde inn antall sekker til oss etterpå.

Behov for container til ryddingen?
Ved større ryddeaksjoner kan det være mer hensiktsmessig at vi setter ut containere. Ta kontakt hvis dere ønsker det.

Når kan vi rydde?
Strandryddeaksjonen arrangeres fra 1.5. - 20.6 2017. Ønsker dere å rydde før er det også selvfølgelig greit.
Lurer dere på noe? Ta kontakt med Fosen Renovasjon på telefon 73 85 85 90 eller se www.holdmidtnorgerent.no for mer informasjon.
Sist endret 09.05.2017