Har du spørsmål om korona?

Les hvor du skal henvende deg, hvis du har symptomer på korona, eller har generelle spørsmål.

Her kan du se åpningstidene for legekontoret og rådhuset i påska

Henvendelser og spørsmål om korona skal foregå slik:

• Dersom du har lette luftveissymptomer, bør du være hjemme inntil en dag etter at du føler deg frisk. Du trenger ikke kontakte helsevesenet for testing. Dette er for å begrense ressurser og bruk av testing til fordel for alvorlig syke og sårbare grupper.

• Hvis du får mer alvorlige symptomer, kan du ringe legekontoret vårt. De tilbyr også konsultasjoner via video. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på 116117.

• Sjekk om du finner svar på nettsidene til Folkehelseinstituttet eller på informasjonssidene til kommunen.

• Finner du ikke svar på nettsidene nevnt ovenfor, kan du ringe den lokale korona-telefonen på 948 31 351. Nummeret er for helsemessige spørsmål, og er åpent klokken 08.30-15.30. Telefonen betjenes av helsepersonell.

• Man kan også ringe den nasjonale informasjonstelefonen på telefon 815 55 01.

• For andre spørsmål, ring servicetorget på telefon 72 51 00 00.

Forholdsregler

Vi gjør oppmerksom på at noen hjemmetjenester kan få redusert tilbud fremover. Som for eksempel praktisk bistand/hjemmehjelp. NB: Dette gjelder ikke helsemessige tilbud. Vi oppfordrer samtidig familie til brukerne om å  bidra, for eksempel med å handle og skaffe medisiner.

Når det gjelder besøk i hjemmene, så tar våre ansatte gode forholdsregler for å unngå å spre smitte. Dette er noe vi tar på høyeste alvor.

Tenk som om man er smittet

Vi oppfordrer alle til å innrette seg som om de er smittet. Det gjelder alle innbyggerne. Det er avgjørende at hver enkelt er bevisst på ansvaret sitt, når det gjelder å redusere spredning.

Sjekk som sagt ut informasjonssidene våre om korona-situasjonen.