Gode råd om influensa og Corona-virus

Her er informasjon om Corona-viruset, i tilfelle smitten blir påvist i Norge. Mennesker som smittes får stort sett mild sykdom.

Helsedirektoratet har sendt ut informasjon om hva man bør gjøre, hvis man mistenker smitte. Rådene er også gode for å hindre spredning av annen influensa.

Trykk her for detaljerte fakta og råd om Corona-viruset

Som ved annen influensa, rammer viruset hardest dem som allerede har en annen sykdom. Mistenker du smitte av Corona, og du ikke er akutt syk, ring legekontoret for å gjøre avtale. Møter du opp uten avtale, kan det bidra til å spre smitten til andre. Trykk her for kontaktinformasjon til lege.

Åfjord kommune følger retningslinjene fra Folkehelseinstituttet. Kommunen har rutiner og tiltak på plass, for å håndtere et eventuelt utbrudd av smitte.

Slik forebygger du smitte av influensa og virus