Fosen lanserer digital tjenesteportal

Rettpåsak samler søknader for innbyggere og næringsliv på ett sted.

Bilde av en bonde som får sms med svar på søknad om motorferdsel i utmark. - Klikk for stort bilde

I portalen RettpåSak kan du søke på tjenester, følge saken din, kontakte saksbehandler eller klage på vedtak. Det betyr at hele prosessen, fra søknad til saksbehandling og svar, nå foregår digitalt og med trygg innlogging.

--> Slik bruker du Rettpåsak

Fosen-samarbeid

Rettpåsak er et samarbeid mellom Åfjord, Bjugn, Indre Fosen, Osen og Roan kommuner. I tillegg til Fosen Regionråd, som har ledet prosjektet. Fylkeskommunen og Fylkesmannen i Trøndelag har også vært involvert. De har bidratt med økonomisk støtte og rådgivning. Nasjonalt program for leverandørutvikling har bistått i anskaffelsen.

Hvilke tjenester finner du i portalen?

Barnehageplass, SFO, permisjon i skolen, motorferdsel i utmark og skjenkebevilling er blant det du kan søke på i portalen. Noen fagområder trenger vi litt mer tid på å digitalisere. Det gjelder blant annet byggesak, samt helse og omsorg. Du vil finne skjema til disse tjenestene også via Rettpåsak-menyen. Men foreløpig må de fylles ut på "gammelmåten".

Du kan gjøre portalen bedre!

Det er først nå når innbyggerne våre tar i bruk portalen, at vi virkelig får teste hvor brukervennlig den er. Rettpåsak vil fremover være under løpende utvikling. Det vil gjøre den bedre for deg som bruker. Vi vil gjerne ha tilbakemelding på hvordan du opplever at det fungerer. Send en e-post til postmottak@afjord.kommune.no – vi tar i mot alle innspill.

Ønsker du veiledning?

Ikke fortvil om du synes digitale tjenester er vanskelige å bruke. Ring kommunens sentralbord på telefon
72 53 23 00. Da kan du avtale tid med en som kan gi deg veiledning. Vi hjelper deg med å komme i gang!

Viser en far som sitter ved middagsbordet med sønnen sin. Sønnen roter med maten. Faren får sms om svar på søknad om plass i barnehage. - Klikk for stort bilde

Servicetorget, rådhuset