Koronaviruset: Informasjon og råd

Første tilfelle av koronasmitte påvist i Åfjord kommune

Åfjord kommune fikk sent tirsdag kveld, 17. mars, bekreftet at en innbygger i kommunen har fått påvist smitte av koronavirus (Covid-19).

Kommunen har sendt ut en pressemelding med følgende innhold:

Kommuneoverlegen i Åfjord kommune har sent tirsdag kveld, 17. mars, fått bekreftet at en innbygger i Åfjord kommune har testet positivt for koronaviruset Covid-19. Dette er den første positive testen som er påvist i kommunen. Personen er en kvinne, som er isolert i hjemmet. Vedkommende har milde symptomer, og ivaretas av kommunen. Kommuneoverlege Niels Stagegaard sier vedkommende følges opp av helsepersonell.

- Kommunen fikk sent i går kveld bekreftelsen på koronasmitte i Åfjord. Vedkommende det gjelder følges opp og ivaretas. Kommunen har startet et målrettet arbeid for å spore smittekilden. Det samme gjelder dem kvinnen har vært i kontakt med. Personer som har vært i nærkontakt med personen kontaktes, og nødvendige tiltak iverksettes. Kommunen har også et tett samarbeid med Folkehelseinstituttet, sier kommuneoverlege Niels Stagegaard.

Den smittede er ansatt i helsesektoren i Åfjord kommune. Samtlige ansatte som vedkommende har vært i kontakt med er satt i isolasjon. Helsearbeideren har hatt lite kontakt med brukere i de siste dagene, og de det gjelder er blir fulgt opp.

Ordfører Vibeke Stjern sier nyheten om smitte var forventet.

- Kommunen har i lengre tid vært tydelig på at smitten sannsynligvis har vært i bygda. Dette er ikke overraskende, noe vi også tydelig har kommunisert til innbyggerne, både via hjemmesider og SMS. Det er viktig at hver og en innretter seg som om man er smittet. Det er den eneste måten å stoppe viruset på, sier ordfører Vibeke Stjern.

For mer informasjon, kontakt ordfører Vibeke Stjern på telefon 906 80 747 eller e-post vibeke.stjern@afjord.kommune.no. Det gis også oppdateringer på kommunens hjemmeside www.afjord.kommune.no.

-------------------------------------------------

Les mer om korona-situasjonen på informasjonssiden vår