Koronaviruset: Informasjon og råd

Forlenger tiltak for å begrense korona-smitte

Regjeringen har 7. april videreført en rekke korona-tiltak i samfunnet. Her kan du lese hvilke datoer som nå gjelder.

Her kan du lese hele pressemeldingen fra regjeringen

Regjeringen opplyste følgende datoer og tiltak, på en pressekonferanse i Oslo. Det forutsettes at tilbud som åpner kan gjøres på en smittevernfaglig forsvarlig måte:

Barnehager: Åpner mandag 20. april

1.-4. klassetrinn på skoler + SFO: Åpner mandag 27. april

5.-10. klassetrinn på skolene: Ambisjonen er at alle elever skal tilbake på skolen på en eller annen måte før sommeren.

Videregående skoler for elever som skal ut i lære neste skoleår : Åpner mandag 27. april

Kultur- og idrettsarrangement som ikke kan ivareta kravet om 2 meters avstand: Forlenges foreløpig fram til 15. juni.

Universiteter, høyskoler og fagskoler: Det åpnes for noen studenter (de som er på slutten av en grad, eller er helt avhengige av utstyr) og ansatte fra 27. april.

Idrettsaktiviteter kan gjennomføres når Helsedirektoratets anbefalinger om avstand og grupper følges.

Hytteforbudet om overnatting på fritidseiendom utenfor hjemkommunen: Oppheves 20. april (oppfordringen om å begrense fritidsreiser opprettholdes)

Psykologer, fysioterapeuter og kiropraktorer: Åpner tidligst 20. april

Virksomheter med en-til-en-kontakt (som frisører, hudpleie og massasje): Åpner fra 21. april

Andre tiltak som er innført gjelder fortsatt.