Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vedtok kultÅbad som skisse for aktivitetshus med badeanlegg

Kommunestyret gikk for løsningen til Pir II og Nuno arkitektur.

kultåbad, illustrasjon - Klikk for stort bilde

Valg av løsning var i tråd med juryens innstilling. Det tas forbehold om at en eventuell klage fra en konkurrent er avklart. L2 Arkitekter leverte klage på innstillingen. L2 mener juryrapporten inneholder faktiske feil og svakheter. Såfremt innstillingen ble vedtatt, har L2 signalisert at de vurderer rettslige skritt. Det vil derfor ikke inngås bindende avtale med Pir II og Nuno Arkitektur, før en eventuell klage er avklart.

Utgangspunkt

Alternativet som er valgt blir utgangspunkt for det videre arbeidet. I praksis betyr det at arkitektene Pir II og Nuno arkitektur tas med videre i prosessen. Forslaget de har laget kan derfor bli mye endret. Kommunen eier også rettighetene til de to andre forslagene, Spill og Kraft. Det er naturlig at man bruker elementer også fra disse forslagene. Nå starter detaljplanleggingen. Byggestart blir trolig til høsten eller neste vinter. Byggetid er anslått til cirka ett og et halvt år. Det er ikke satt noen endelig dato for når bassenget skal stå ferdig. Det avhenger ikke minst av praktiske forhold underveis. Som for eksempel grunnforhold. Anlegget vil tidligst stå klar til bruk vinteren 2020.

Et mål med bygget er å skape et "levende sentrum", også på kveldstid og helg. Man ønsker å skape gode møtesteder og synlig aktivitet. Et annet viktig mål er at tilbudene skaper positive effekter for hverandre. For eksempel at besøk til biblioteket vil skape mer besøk til spisestedet, og motsatt.

Lenker

I denne artikkelen kan du se alle forslagene til bygg

Her kan du lese mer om prosjektet og prosessen

Fant du det du lette etter?