Koronaviruset: Informasjon og råd

Det er trygt for barn å gå på skolen/SFO

Regjeringen har som kjent besluttet å gjenåpne SFO og småtrinnet på skoler fra mandag 27. april. Her kan du lese om tiltak for smittevern, samt annen praktisk informasjon for foresatte.

Åfjord kommune forholder seg til retningslinjene som har kommet. Vi har i tillegg god dialog med kommuneoverlegen og smittevernlegen, angående gjenåpning av skoler og SFO.

Viktige tiltak

For at vi skal ha mulighet til å ivareta smittehensynene vi er blitt pålagt, er det tre tiltak vi vil ha spesielt fokus på:

• Syke barn og voksne skal ikke være i skole/SFO
  • God hygiene
  • Redusert kontakthyppighet mellom personer

I tillegg vil vi ha redusert åpningstid på SFO fra klokken 08.00-16.00 i uke 18,  i tråd med regjeringens uttalelser. Vi vil evaluere tiltaket. Informasjon angående åpningstid for uke 19 kommer vi nærmere tilbake til.

Når det gjelder smittevern, er dette noe av det vi vil ha spesielt fokus på ved gjenåpningen:

• vaske hender og lære elevene gode rutiner for håndvask
  • ha godt renhold
  • vaske utstyr jevnlig, for eksempel nettbrett
  • være ekstra mye ute med elevene, også i vanlige skoletimer og SFO
  • ha undervisning og samlinger i faste mindre grupper
  • holde god avstand til hverandre

Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Alle som jobber på skolen, skal følge med på at elevene har det bra.

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra

• Ikke møt på skolen eller SFO hvis barnet ditt har symptomer på sykdom, dette gjelder også milde symptomer: Luftveisinfeksjon, nedsatt almenntilstand eller feber.
  • Det er ekstra viktig at barna holder seg hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie.
  • Hvis du som foresatt har luftveissymptomer, skal du ikke følge barna til skolen.
  • Har foresatte eller andre i husstanden fått påvist sykdom med koronavirus, gjelder de nasjonale retningslinjer for karantene og isolasjon.
  • Hvis barna blir dårlig på skolen, tar vi kontakt med foreldrene. Barna må hentes eller gå hjem fra skolen så fort som mulig.

Håndvask er like viktig hjemme som på skolen. Vask hendene før dere kommer på skolen, og med en gang dere kommer hjem.

Barna bør helst omgås få andre barn på fritiden, og da gjerne leke ute.

Dette kommer det egen info om fra enhetene:

• Matpakke medbringes fra det enkelte hjem (kostpenger i SFO utgår i perioden)
  • Oppmøtested
  • Gruppeinndeling

Skoleskyss

Hvis elevene tar skolebuss må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og i bussen. Alle enheter har opprettet dialog med Atb/Trønderbilene når det gjelder smittevern. Der det lar seg gjøre, vil elevene få faste plasser. Mer informasjon om dette vil komme fra hver enkelt enhet. Hver enkelt hjem kan vurdere om de har andre ordninger for henting/bringing.

Vi anbefaler at dere leser veileder for smittevern i skolen: Trykk her for å lese veilederen.

Vedlagt film fra utdanningsdirektoratet kan ses før oppstart: Trykk her for å se filmen

Vi ser frem til latter, glede og læring i skole og SFO igjen, og ønsker alle velkommen tilbake.

Reidun Susanne Momyr

Sektorsjef oppvekst