Bli med på den store helseundersøkelsen!

Har du ikke fått SMS eller brev? Ring telefon 412 80 018. Vi kan også hjelpe til med å fylle ut skjemaene.

Klikk for stort bilde

Alle innbyggere fra 18 til 75 år skal ha fått SMS om deltakelse. Innbyggere over 75 år får brev. Noen feil kan likevel ha oppstått, slik at ikke alle har fått. Ring telefonnummeret ovenfor hvis du ikke har fått noe. Da får du tilsendt lenke til innlogging, eller brev, på nytt.

Trenger du hjelp med å fylle ut skjema? Ta kontakt med servicetorget vårt på telefon 72 53 23 00. Våre medhjelpere har taushetsplikt.

Fristen for å svare er 15. november 2019.

Om HUNT

Hvert enkelt bidrag kan gi mange mennesker et bedre liv.

Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT) startet for 40 år siden. Den er en av verdens største helseundersøkelser. Dataene har blitt en enorm ressurs for helseforskning i hele verden. 140 0000 innbyggere i gamle Nord-Trøndelag har deltatt. Nå utvides HUNT til hele Trøndelag. Alle innbyggerne oppfordres til å delta. Undersøkelsen er frivillig og gratis.

Data som samles inn skal brukes til:

• forskning på sykdom, lidelser og andre helsespørsmål
  • bedre behandlingsmetoder og medisiner
  • forebygging av sykdommer
  • bedre folkehelse lokalt, nasjonalt og globalt

Ved å følge endringer i folkehelsen over tid, kan man finne ut hva som gir god helse og hindrer sykdom.

Deltakelse for deg mellom 18-75 år

Alle innbyggere over 18 år skal ha fått invitasjon til å delta i HUNT. Invitasjonen kom som SMS. Herfra kan du logge deg inn på spørreundersøkelsen. SMS ble sendt ut 17. oktober. Det er også mulig å svare via PC eller nettbrett. Har du ikke registrert mobil på deg, vil du få tilsendt brev i stedet.

Deltakelse for deg over 76 år

Er du 76 år eller eldre, skal du ha fått brev i posten med invitasjon om å delta. Her følger det med et spørreskjema på papir og svarkonvolutt. Brevet er sendt ut i uke 42, mellom 14. og 18. oktober.

Sikker lagring av data

Selve datainnsamlingen gjøres av HUNT Forskningssenter, som lagrer og forvalter dataene. ­All informasjon fra undersøkelsen er konfidensiell. Alle som jobber med HUNT-data har signert taushetserklæring. Data lagres i en lukket dataløsning uten kontakt med Internett. Data benyttes kun til helseforskning og statistikk. Alle data blir av-identifisert før de tas i bruk.

Det er Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, KS, og HUNT Forskningssenter ved NTNU som står bak denne store utvidelsen av HUNT.

For mer informasjon: www.hunt.no/trondelag

Facebook: https://www.facebook.com/hunt.no