Bli aktivitetsvenn for mennesker med demens

18. og 25. april holdes kurs og gis informasjon.

Som aktivitetsvenn tilbringer du tid sammen med noen med demens.

Den frivillige aktivitetsvennen og personen som har demens vil gjøre aktiviteter sammen. Som å gå tur, gå i teater eller på kino. Eller spille spill, fiske, male eller gjøre hagearbeid. Eller bare møtes for en kopp kaffe og en liten prat.

Med en aktivitetsvenn får personer med demens muligheten til å fortsette sine vanlige aktiviteter. Fritidsaktiviteter og gode opplevelser har positiv effekt. Selv for mennesker der sykdommen har kommet så langt at opplevelser raskt glemmes, viser det seg at de gode følelsene og stemningen varer.

Kurset i april er på totalt seks timer. Innhold er:

• Om Nasjonaforeningen for folkehelsen
  • Rollen som frivillig og aktivitetsvenn
  • Om demens
  • Å kommunisere med personer med demens
  • Etikk og holdninger, taushetsløfte
  • Rutiner og organisering av tilbudet

Påmelding gjøres til Bjugn frivilligsentral:

e-post: jorunn.eide@bjugn.kommune.no

Frist for påmelding er 12. april. Kurset er gratis. Det vil blir servert mat i pausen.

Publisert av Kim Roger Asphaug. Sist endret 20.03.2017 13:58