Koronaviruset: Informasjon og råd

Alle bør begrense reising over kommunegrensene

Smittevernlegene i Trøndelag minner om flere viktige råd for å begrense korona-smitte.

Legene har blitt enige om felles retningslinjer for Trøndelag. De presiserer følgende:

Begrens reising over kommunegrensene

Det anbefales at man begrenser reising over kommunegrensene i størst mulig grad. Unntak er nødvendige reiser i forbindelse med jobb og skole. Det samme gjelder deltagelse i faste fritidsaktiviteter i nærliggende kommune, særlig for barn og ungdom.

Kollektivreiser og bruk av munnbind

Det anbefales at reisende over 12 år bruker munnbind ved kollektivreiser. Dette gjelder også på innendørs stasjonsområder.

Munnbind i drosje og registrering av reisende

Det anbefales at passasjerer over 12 år bruker munnbind i drosje. Munnbindet tas på før passasjeren setter seg inn i drosjen, og beholdes på til passasjeren har gått ut av taxien. Likedan anbefales det at sjåføren bruker munnbind når det er passasjerer i drosjen. Det anbefales at sjåføren registrerer navn og telefonnummer på de reisende. Dette bør oppbevares i 10 dager, for hjelp ved eventuell smittesporing.

Munnbind ved frisør-, hudpleie-, tatoverings- og hulltakingstjenester med mer

Det anbefales at ansatte og kunder over 12 år bruker munnbind. Kunder kan ta av munnbindet hvis det er nødvendig for å utføre behandlingen.

Munnbind i butikker/ kjøpesentre/offentlige bygg

Det anbefales at publikum/kunder over 12 år bruker munnbind dersom man ikke til enhver tid kan holde minst en meter avstand

Og til slutt en definisjon på et begrep som har ført med seg mye diskusjon:

Faste tilviste plasser ved arrangement

Dette er plasser (stoler, benker, fast gulvplass) man blir vist til ved ankomst. Man skal oppholde seg her under hele arrangementet.

Mer korona-informasjon kan du lese på korona-sidene våre