Koronaviruset: Informasjon og råd

Åfjord kommune anbefaler bruk av munnbind på offentlige steder

Oppfordringen gjelder steder det er vanskelig å holde 1 meter avstand. Som for eksempel butikker, spisesteder og offentlig transport.

Anbefalingen gjelder ikke for barn under 12 år, eller personer som ikke kan bruke munnbind av helsemessige årsaker.

Hver enkelt bedrift som har besøkende, får vurdere egne rutiner og ta eventuelle forholdsregler.

Årsaken til tiltaket er den uoversiktlige smittesituasjonen i Norge, blant annet i Trondheim. Det er for tiden flere varianter av korona-viruset som sprer seg i landet. Erfaringsmessig kan det også bli mer reiseaktivitet mellom kommuner fremover, jo nærmere våren man kommer, og lengre dager med dagslys. Kommunen ønsker derfor å ta nødvendige forholdsregler, for å hindre smitte i Åfjord.

Anbefalingen gjelder inntil videre.

Trykk her for å lære korrekt bruk av munnbind (se "Hvordan bruke munnbind korrekt" nede på siden)

Åpner for testing i helger

Vi tilbyr også testing i helger. NB: Dette gjelder for dem som har vært ute og reist, eller som har vært utsatt for mulig smitte. Ring i så fall korona-telefonen (tlf. 948 31 351) for å få en vurdering av helsepersonell, om du bør testes umiddelbart. Du må være forberedt på å være i ventekarantene til mandag, om testing ikke blir vurdert som nødvendig.

Les mer om korona-situasjonen på informasjonssidene våre