Koronaviruset: Informasjon og råd

9. september: 3 smittetilfeller av korona i Åfjord

Vi ber innbyggerne om å ha en lav terskel for å teste seg, på grunn av mulig villsmitte i kommunen.

Alle innbyggere må være ekstra oppmerksomme på symptomer på Covid-19. Legekontoret åpner fredag 10. september for testing uten timeavtaler, for dem med symptomer. Dette tilbys mellom klokken 08.00 og 14.00. Oppmøte er på baksiden av legekontoret.

De tre tilfellene av smitte ble påvist torsdag ettermiddag. Smittesporingen er avsluttet.

Symptomer på Covid-19 kan være feber, hoste, tung pust, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

Vi oppfordrer alle til å følge vanlige forholdsregler med tanke på smittevern.

Hva er villsmitte?

Med villsmitte menes at noen er smittet, men man klarer ikke å finne kilden til smitten. Eller at man ikke har kontroll på eventuell smittespredning i samfunnet. I disse konkrete tilfellene har det gått veldig lang tid fra smitten oppstod, til den ble påvist. Personene har i mellomtiden vært på svært mange offentlige steder, flere ganger over en lengre periode. Derfor ber vi innbyggerne være generelt oppmerksomme, uansett hvor de har vært den siste tiden. Smittesporerne har i tillegg fulgt opp nærkontaktene til dem som er smittet.

I andre tilfeller, med kort tid fra smitte til den blir påvist, er det lettere å ha kontroll på steder den smittede har vært de siste dagene. Og dermed eventuell videre smitte. Da går vi ut med konkrete steder (f. eks. butikker og tidspunkt), og ber folk som har vært der være oppmerksomme. Dette er mest vanlig. Men med så lang tid mellom smitte og påvist smitte som her, må vi i stedet be alle innbyggere om å være oppmerksomme på symptomer.

Mer informasjon om korona finner man på korona-sidene våre (ny lenke)