26. februar starter vi nye foreldregrupper

Tilbudet er for alle med barn opp til 18 år. Frist for påmelding er 20. februar.

bilde to foreldre som lager et hjerte med hendene sine, rundt føttene til babyen sin. - Klikk for stort bilde

Er du forelder/foresatt og ønsker å utveksle erfaringer med andre? Vi tilbyr grupper med lav terskel for å delta.

Dette er et tilbud til alle med barn fra 0 til 18 år. Man må være bosatt i Åfjord kommune. Gruppa vil møtes seks ganger, én gang i uka. Hvert møte varer 1,5-2 timer. Det første møtet blir onsdag 26. februar 2020. Møtene starter i utgangspunktet klokken 17.30. Oppmøte er ved hovedinngangen på helsesenteret. Deltakerne får nærmere beskrivelse av oppmøtested.

De neste samlingene blir 4. mars, 11. mars, 18. mars, 25. mars og 2. april. Datoer og klokkeslett kan endres, etter avtaler innad i gruppa etter oppstart.

Påmelding

Send påmelding til vår ICDP-koordinator Eva Berdal Nygård. Hun nås på e-post evab.nygaard@fosenskole.no ELLER via sms til telefon 997 92 243. Frist for påmelding er 20. februar 2020. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål.

Om tilbudet

Kommunen har hatt en satsning på foreldregrupper fra høsten 2016. Vi har gjennomført foreldregrupper høst og vår. Veiledningen baseres på programmet ICDP.

På samlingene møtes foreldre i grupper på seks til ti personer. De utveksler erfaringer og reflekterer over egen omsorgspraksis. Målet er at den enkelte foresatte/forelder skal finne trygghet og bekreftelse på at de er gode foreldre. Det gjøres ved å bli bevisst på hva de gjør som er bra for barna.

Gratis barnepass

Vi sørger for å skaffe noen som tar på seg barnepass, mens du /dere deltar på foreldregruppe. Vi vil også tilby gratis kveldsmat for barna. Dermed er det bare er å ta kveldsstellet etter henting. Barnepass er gratis! Gi beskjed når du melder på om dere trenger barnepass. Det vil foregå i Maribo barnehage, avdeling Regnbuen.

Veilederne

De ansvarlige for samlingene er sertifiserte veiledere. Denne gruppa vil bli ledet av Siv Kristin Flenstad og Eva Berdal Nygård.

Det er veldig fint dersom begge foreldre/foresatte til barnet kan delta. Barnepass kan kanskje bidra til at begge to får til å dra? Tilbudet har en lav terskel for å delta. Vi diskuterer viktige tema, men det skjer i en uhøytidelig sosial setting. Har du lyst til å delta, men er i tvil, så håper vi at du likevel melder deg på, eller ringer for å høre mer. Tidligere deltakere har gitt svært gode tilbakemeldinger. En av dem kan du for øvrig lese om i denne lenken.

Velkommen til foreldregruppe!