Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Prosess fremover

Hva skjer nå? Her kan du lese om veien videre mot sammenslåingen.

Kommunene har flere felles arbeidsgrupper. De er fordelt etter tema og arbeidsområder. Gruppene skal samkjøre driften til den nye kommunen. Arbeidet foregår med jevnlige møter. Tillitsvalgte i kommunene deltar i gruppene.

Fremover vil man "sette" organisasjonen i Nye Åfjord. Deretter vil man blant annet ansette ledere. Når organisasjonskart og ledere er på plass, vil man starte arbeidet med å organisere hver enkelt enhet. Sammenslåingen skal for øvrig ikke medføre oppsigelser.

Man har jevnlige felles samlinger også på ledernivå. Det vil man fortsette med. I tillegg samkjøres sektorene på tvers av kommunene. Både innhold og organisering planlegges og utarbeides. Dette er en stor og viktig jobb.

Digitalt

Man vil fortsette arbeidet med å klargjøre for felles digitale program. Alle programmene for hver kommune skal avvikles og dokumenteres/arkiveres. De skal deretter startes på nytt i den nye kommunen. Noen ganger er dette en mindre prosess. Andre ganger en veldig stor prosess. Program er blant annet digitale arkivsystem og kvalitetssystem for prosedyrer og avvik. Samt alle programmer som brukes i skole, barnehage og i helsesektoren. Totalt cirka 50 ulike systemer må tilpasses den nye kommunen.

Vi er også godt i gang med å skanne og digitalisere alle eldre arkiv innen plan- og byggesaker. Alle vedtak, kart og kopier må samles fra de ulike fysiske arkivboksene. Deretter må dokumentene organiseres, skannes og arkiveres digitalt. For Åfjords del gjelder dette arkiver helt fra 1966 til våren 2007. Det sier seg selv at denne jobben er veldig stor. Med dagens tempo kan arbeidet være ferdig sommeren 2018.

Fant du det du lette etter?