Intensjonsavtale

Åfjord og Roan kommunestyrer vedtok 28. januar 2016 intensjonsavtale om å arbeide videre med mulig kommunesammenslåing.

Arbeidet med å utrede en eventuell sammenslåing vil fortsette fram til senest 30. juni 2016. Da skal alle landets kommuner ha gjort endelig vedtak om fremtidig ønsket kommunestruktur.

Som tillegg i den felles avtalen, vedtok Roan at man ønsker utredning om kompensasjon for tapte arbeidsplasser, siden Åfjord blir administrasjonssenter i en sammenslått kommune. Roan kommune ønsker også at det avholdes en rådgivende folkeavstemning rundt et endelig forslag til sammenslåing. Man ønsker dessuten at det blir sett på mulighetene for å utbedre veitraseen Einarsdalen-Austdalen.

Her er lenke til intensjonsavtalen som ble vedtatt i Åfjord kommunestyre (uten de vedtatte tilleggene i Roan kommunestyre, som er nevnt ovenfor). (PDF, 244 kB)

Per Johansen
Rådmann