Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vi har opphevet forbudet mot vanning

Høyt forbruk og tørke ga mangel på vann.bilde av vanndråper som treffer et vannspeil. - Klikk for stort bilde

OPPDATERT: Forbudet gjelder nå ikke lenger. Det skyldes at det har kommet nok nedbør. I tillegg har forbruket gått ned, som ønsket. Vi oppfordrer likevel til at man er bevisst eget forbruk av vann. Hvis man ikke bruker unødige mengder, vil det redusere sjansen for nye forbud.

 

Tidligere info:

Det er innført forbud mot vanning og annen unødig bruk av vann. Dette gjelder for abonnenter ved Åfjord hovedvannverk, Stordalen vannverk og Stokksund vannverk. For sistnevnte er forbudet innført tidligere. Nordalen og Lonin er ikke berørt av forbudet. Det gjelder til annen beskjed gis.

Det er flere årsaker til mangelen på vann. Den viktigste er at det generelle forbruket har gått opp. Vi ser at det brukes mer vann til for eksempel badestamper, vannspredere og barneleker. I tillegg har et økt antall husstander og fritidsboliger generelt gitt større trykk på etterspørselen.

Den andre viktige årsaken er det tørre været. Hele 2018 har generelt hatt lite nedbør. Når det først regner, som det gjorde i juni, tar det lang tid å fylle opp tilførelsen. Mye av tilsiget av vann forsvinner i stedet i jorda. At det samtidig brukes i overkant mye vann også etter at regnet kommer, bidrar til vannmangelen.

Alle som er berørt skal ha fått SMS på mobiltelefon, så fremt man har meldt seg på varsling. Får du ikke varsel fra kommunen på SMS, meld deg opp via denne lenken (PDF, 441 kB).

Fant du det du lette etter?